23 Σεπ 2010

Από τη Συνέντευξη Τύπου για τη Φασιστική επίθεση κατά δικηγόρου στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα

Print this post Συντάχθηκε απο τον/την ΕΕΡΦΑ | 21 Σεπτέμβριος 2010


Ε.Κ., δικηγόρος: «Το γεγονός της Κυριακής στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα καθώς και ο τραυματισμός του διερμηνέα των Γιατρών του Κόσμου αποδεικνύει το πως οι ακροδεξιές και φασιστικές συμμορίες της περιοχής έχουν φτάσει στο σημείο να πιστεύουν ότι όχι μόνο έχουν την δύναμη να χτυπάν πρόσφυγες και μετανάστες της περιοχής αλλά και όσους υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους ή συμβάλλουν στην κοινωνική τους ένταξη.

Την Κυριακή προσήλθα στο Τμήμα προκειμένου να επισκεφθώ έναν Αφγανό πρόσφυγα. Με την έξοδο μου από τμήμα με πλησίασαν τρεις ρωτώντας για ποιό λόγο έχω έρθει εδώ, ότι δεν έχω δικαίωμα να βρίσκομαι εκεί, για ποιό λόγο υπερασπίζομαι αυτούς με όλα τα κοσμητικά επίθετα και για μένα και για τους μετανάστες. Εισήλθα στο τμήμα προκειμένου να αποφύγω το λιντσάρισμα. Σε δευτερόλεπτα είχαν καταφτάσει 30-35 άτομα που πετούσαν αυγά βρίζοντας, ουρλιάζοντας και απειλώντας ότι αν βγω έξω θα δω τί έχω να πάθω.

Το γεγονός διήρκησε τρεις ώρες. Η αστυνομία αρνήθηκε να συλλάβει την υποδεικνυόμενη από εμένα γυναίκα με την ντουντούκα που έβριζε και απειλούσε. Αρνούνταν να συλλάβει οποιοδήποτε επικαλούμενη φόβο για την ασφάλεια του Τμήματος… Οι αστυνομικοί υποστήριζαν ότι θα κάψουν το Τμήμα!!!

Η σύνδεση του συγκεκριμένου Α.Τ. με ακροδεξιά στοιχεία της περιοχής είναι γνωστή. Η διαρροή της πληροφορίας ότι ήρθα στο Α.Τ. να επισκεφθώ έναν Αφγανό κρατούμενο δεν ήταν για πρώτη φορά. Υπάρχουν καταγγελίες και στο παρελθόν.

Αν εμείς που είμαστε δικηγόροι δεν μπορούμε να ασκήσουμε τα καθήκοντα μας και να κυκλοφορήσουμε ελεύθεροι στην περιοχή, φανταστείτε την ζωή και την πραγματικότητα των μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή. Η ρατσιστική βία είναι καθημερινό φαινόμενο με την πλήρη ανοχή και κάλυψη της αστυνομίας. Και την Κυριακή αυτό το μήνυμα ήθελαν να δώσουν :"αυτοί κάνουν κουμάντο στην περιοχή".

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή: «Την ευθύνη για την επίθεση σε βάρος της δικηγόρου Ε. Κ. έξω από το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα φέρει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η συνεργασία της ΕΛΑΣ με τους τραμπούκους είναι το συμπλήρωμα της ρατσιστικής πολιτικής που με την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας εννοεί επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ κατά των μεταναστών. Είναι η πολιτική που προωθεί ο Νομάρχης Σγουρός σε συνεργασία με τον Νικήτα Κακλαμάνη και το Καρατζαφέρη. Όλοι αυτοί που με τη πολιτική τους χρεοκόπησαν τον Δήμο της Αθήνας ενώ στήριξαν το Μνημόνιο κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ διαλύοντας τις κοινωνικές υπηρεσίες για τα φτωχά στρώματα, την Πρόνοια, τους Παιδικούς σταθμούς, τον ΟΚΑΝΑ είναι αυτοί που φταίνε για την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων αλλά προκλητικά και με απύθμενο θράσος ενοχοποιούν τους μετανάστες για την αποτυχία τους.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι συνυπεύθυνος για την συνεργασία της ΕΛΑΣ με τους φασίστες την οποία έχει ανάγκη για να καλλιεργήσει τον φόβο στις γειτονιές και να νομιμοποιήσει την καταστολή.»

Δ.Σαραφιανός, Εναλλακτική Παρέμβαση δικηγόρων: «Η Αστυνομία προστατεύει το άβατο στην περιοχή για λογαριασμό των φασιστικών συμμοριών. Αμφισβητείται το δικαίωμα των δικηγόρων στην υπεράσπιση με τον πιο προκλητικό τρόπο.»

Τζαβέντ Ασλάμ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος


Κίνηση "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Ρατσιστική Απειλή"


Δείτε σχετικά:
Φασιστική επίθεση κατά δικηγόρου στο Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα