4 Φεβ 2011

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΧΑΣΑΝ ΣΑΡΙΦΙ

Print this post
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΦΓΑΝΩΝ, ΙΡΑΝΩΝ ,ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΧΑΣΑΝ ΣΑΡΙΦΙ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ!

Ο Χασάν Σαριφί , Αφγανός απεργός πείνας στην 38η μέρα βρίσκεται στη φυλακή μετά από τη χθεσινή προσαγωγή του στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών Π.Ράλλη μαζί με τους άλλους οκτώ απεργούς πείνας και δεκάδες άλλα μέλη της Επιτροπής Αφγανών Προσφύγων. Τα λαγωνικά της Ασφάλειας ανακάλυψαν καταδίκη εφετείου για «αντίσταση κατά της Δημοτικής Αρχής στο Πειραιά το 2006» και το Δικαστήριο σήμερα το πρωί ζήτησε από το απεργό πείνας 4.200 ευρώ για να τον αποφυλακίσει, χρήματα που δεν διέθετε.Μάλιστα αστυνομκός χτυπούσε τον απεργό πείνας στο σώμα και στη διαμαρτυρία άλλου Αφγανού προσφυγα του "τι θέλεις εσύ εδώ" και συνέχισε να το χτυπά.
Η καταστολή του ηρωικού κινήματος των απεργών πείνας που η ζωή τους πια κινδυνεύει δεν έχει ηθικούς φραγμούς και ενδοιασμούς.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καλεί το Υπουργείο να εγκαταλείψει τη πολιτική που οδηγεί στο θάνατο απεργούς πείνας αντί να ενεργοποιήσει τις επιτροπές ασύλου. Ευθύνες έχει εξ άλλου και ο κ Γ.Τσαρμπόπουλος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με την στάση ανοχής στη κακομεταχείρηση προσφύγων που διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Υπάρχει συνευθύνη για το χρόνο έναρξης λειτουργίας των επιτροπών ασύλου.

Τέλος δηλώνουμε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι ΟΣΟ το δικαίωμα στο άσυλο είναι στη αρμοδιότητα του οι κινητοποιήσεις των ενδιαφερόμενων θα φτάνουν στη πόρτα του και ας σταματήσει να στέλνει τα ΜΑΤ να ξυλοφορτώνουν απεργούς πείνας, γυναίκες και μικρά παιδιά.

ΖΗΤΑΜΕ την άμεση παρέμβαση των Δικηγορικών Συλλόγων, των συνδικάτων και των φοιτητικών συλλόγων.


ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΦΓΑΝΩΝ, ΙΡΑΝΩΝ ,ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ