31 Μαρ 2013

Πρόσκληση σε προβολή - Τετάρτη 3 Απριλίου

Print this post


Η Ομάδα Δικηγόρων για Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών σας
προσκαλεί την Τετάρτη 3 Απριλίου και ώρα 19.30 στο Κτίριο 11
Ιουλιανού και Ρεθύμνου 11, απέναντι από το ξενοδοχείο Park Hotel, 
στην προβολή του βραβευμένου Ντοκιμαντέρ "Nowhere Home"
 της Νορβηγίδας σκηνοθέτιδας Margreth Olin. 
Η ταινία θα προβληθεί στα Νορβηγικά με αγγλικούς υπότιτλους.Βραβείο Καλύτερου Νορβηγικού Ντοκιμαντέρ 2012, Bergen Νorway.
Σκηνοθεσία-Σενάριο Margreth Olin
Έγχρωμο, διάρκεια : 93'

Τιμή Εισιτήριου: 1 ευρώ

Τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του κτιρίουΠερίληψη της ταινίας

Το 2009, η κυβέρνηση της Νορβηγίας εισήγαγε μια σειρά μέτρων για να περιορίσει την μετανάστευση. Ένα από αυτά ήταν η έκδοση προσωρινών αδειών παραμονής στα ασυνόδευτα παιδιά που αναζητούσαν άσυλο. Στην ηλικία των 18, προβλέπεται να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους. Στη Νορβηγία, η Πρόνοια αναλαμβάνει την κηδεμονία των παιδιών που δεν έχουν στενούς συγγενείς- κάτι που δεν ισχύει για τα ασυνόδευτα ανήλικα μεταξύ των 15 και 18 ετών που αναζητούν άσυλο. Στο ντοκιμαντέρ αυτό, γνωρίζουμε τον Γκόλι από το Κουρδιστάν. Απελάθηκε από την Νορβηγία την ημέρα που έγινε 18, και τον ακολουθούμε καθώς ξεκινάει για μια νέα ζωή. Τα αδέλφια Χασάν και Χουσείν είναι απ΄το Αφγανιστάν. Ο Χουσείν κυριολεκτικά παρέλυσε απ΄τον τρόμο όταν τους απαγορεύτηκε η παραμονή στην χώρα. Βρισκόμαστε μαζί με τον Χαλίντ όταν λαμβάνει την τελική απόφαση του Συμβουλίου Προσφύγων Μεταναστών την ημέρα των 18ων γενεθλίων του. Το ‘Δίχως Σπίτι' είναι μια ταινία για τους εφήβους που παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή την ελπίδα τους για μια αξιοπρεπή ζωή. Μια προσωπική συγκινητική και προκλητική συνάντηση, που εξετάζει τη διαχείριση των βασικών ηθικών αρχών της εποχής μας.


Υ.Γ: Η ομάδα μας διατηρεί το καφενείο του Κτιρίου 11 κάθε Τετάρτη από τις 7-9μμ μετά το τέλος της βάρδιάς της. Το καφενείο είναι ανοιχτό για το κοινό, μπορείτε να έρθετε μόνοι σας ή με φίλους να πιείτε τον καφέ σας, το τσάι σας ή τις μπίρες σας σε προσιτές τιμές, να διαβάσετε τις εφημερίδες σας ή να σερφάρετε στο διαδίκτυο με τον υπολογιστή σας καθώς παρέχεται δωρεάν wi-fi. Στο πλαίσιο του καφενείου θα διοργανώνονται κατά καιρούς προβολές, συζητήσεις, εκδηλώσεις και πάρτυ. Αν θέλετε μπορείτε να μας αφήσετε την ημέρα της προβολής του ‘Nowhere Home’ το εμαιλ σας ώστε να σας ενημερώνουμε για επικείμενες εκδηλώσεις.